Ювілей у довгожительки з Чернігівщини — їй виповнилося сто років!

Цими днями жительці Кошівки Новобілоуської територіальної громади Чернігівського району Ткаченко Вірі Іванівні виповнилося сто років від дня народження.

З цією «золотою» датою ювілярку разом із ріднею та сусідами щиро привітали Новобілоуський сільський голова Дмитро Федоров, секретар сільської ради Світлана Стопичева, староста Редьківського старостинського округу Олег Романов, голова місцевої ветеранської організації Валентина Потебня, інші відповідальні працівники сільвиконкому.

Довгожительці вручили квіти, цінні подарунки та Почесну грамоту за багаторічні заслуги перед громадою. А їх, заслужених справ, у Віри Іванівни ой як багато! Адже за плечима трудовий стаж аж до 78 років!

Саме до цих літ вона працювала спостерігачем поста Чернігівської гідрометереологічної станції на річці Білоус, що протікає неподалік її села. Чи хтось ще може таким похвалитись? Мабуть, небагато, а вона, ювілярка з великим життєвим стажем, може. Бо навіть на своє 90-річчя танцювала поряд із молоддю, а в 95 літ з дня свого народження співала із родиною та гостями за святковим столом українських народних пісень. Любить вона співати й до сьогодні.

Разом зі своїм чоловіком, Іваном, Віра Іванівна народила й виховала трьох дітей — Григорія та Миколу і дочку Марію. А вони подарували своїм батькам шістьох внуків та правнуків. На жаль, чоловік та старший син, Григорій, вже пішли у далекі засвіти. Та, слава Богу, свою свекруху із шаною та повагою доглядає дружина Григорія Людмила, у будинку якої й зібралися представники цієї дружньої родини (правда не всі змогли приїхати) аби привітати «винуватицю» урочистостей зі святом ювілейного народження.

З роси і води Вам, шановна Віро Іванівно, ще на многії літа!

Микола Тищенко. Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?